



## **Draft Programme**

XX Seminar on Harmonization of Registration and Control of Veterinary Medicines Americas Committee of Veterinary Medicines (CAMEVET)

Ottawa, Ontario, Canada, August 26-29, 2014

<u>Day 1</u> : Tuesday, August 26						
Time	Theme					
14:00–17:00	Registration of participants					
Day 2: Wednesday, August 27						
08:00-10:00	Registration of participants					
10:00-12:30	Plenary Session of the Veterinary Industry	150 min				
12:30 – 14:00	Lunch	•				
14:00-15:30	Opening Session	90 min	TBD			
15:30-15:45	Assumption of the Presidency and Vice- Presidency CAMEVET	15 min				
15:45-16:15	Coffee Break					
	I Session - CAMEVET relations Implementation of CAMEVET harmonized documents					
16:15–17:00	Procedures for the participation of CAMEVET in the proposals for creation and modification of OIE Standards Presentation of the OIE General Session report. CAMEVET responsibilities in the follow-up of discussed topics.	45 min	Dr. Martín Minassian- OIE Regional Representation for the Americas			
17:00–17:30	State of implementation in CAMEVET harmonized documents in Member countries	30 min	Dr. Enrique Argento CAMEVET Secretary			
17:30-18:00	Conclusions of the Plenary Meeting Official Sector	30 min	TBD			
18:00-18:30	Conclusions of the Veterinary Industry Plenary Meeting	30 min	TBD			
19:00–21:00	Welcome cocktail	1				

<u>Day 3</u> : Thursday, August 28						
Time	Theme	Duration	Speaker			
I Session – Wor	I Session – Working Documents					
08:00-08:30	Registration for homeopathic veterinary products Presentation of comments on the working paper (Step III)	30 min	Dr. Néstor Guerrero Colombian Agricultural Institute ICA			
08:30-09:00	Guideline for the registration of nutraceutical veterinary products/ dietary supplements  Presentation of comments on the working paper (Step III)	30 min	Dr. Carlos Rufrano Commission Directive CLAMEVET			
09:00-09:30	Guideline for potency tests in vaccines containing inactivated Bovine Parainfluenza 3 (PI-3) virus - guinea pig model Presentation of comments on the working paper (Step III)	30 min	Dr. Viviana Parreño PROSAIA			





09:30-10:00	Guide of Good Practices of Warehousing, Transport and Distribution of Products for Veterinary Us Presentation of comments on the working paper (Step III)	30 min	Dr. Milson da Silva Pereira
			SINDAN
10:00–10:30	Coffee Break		
10:30-11:00	Guidelines for the establishment of withdrawal periods for veterinary products Presentation of comments on the working paper (Step III)	30 min	Dr. Carlos Francia CAPROVE
11:00-11:30	Recommendations for the design of safety tests for the development and registration of inactivated vaccines for cattle (Step II)	30 min	Dr. Maria Marta Vena PROSAIA
11:30- 12:00	Guideline for potency testing in vaccines containing inactivated bovine rotavirus (Step II)	30 min	Dr. Viviana Parreño PROSAIA
12:00-13:00	Labeling of Veterinary Products	60 min	Niels Sherling - CAPROVE
13:00-14:00	Lunch	J	k
14:00–14:30	CAMEVET Participation in the OIE- VICH Outreach Forum	30 min	Dr. Enrique Argento CAMEVET Secretary
14:30-15:30	Round table : VICH Guidelines use	60 min	FDA-AHI- HACVD/CAHI- CAMEVET
15:30-17:00	Policy for Generic Drugs official and Industry Perspectives Round table discussion	90 min	Dr. Mary-Jane Ireland HC VDD, Ms Aracelly Adams / Ms. Jean Szkotnicki, CAHI and others
17:00-17:30	Coffee Break		
17:30 –18:30	Round Table and discussion: Present and Future of CAMEVET  Strategic Plan (Speaker Dr. Federico Luna)  Training Committee  CAMEVET Position on VICH	60 min	Representatives of the official and private sectors, involving the audience
20:00	Complementary Dinner		
	<u>Day 4</u> : Friday, August 29		
Time	Theme	Duration	Speaker
08:30-09:30	Veterinary Products for Aquaculture	60 min	Dr. Larry Hammell, Atlantic Veterinary College
09:30–10:00	Coffee Break		
10:00-10:45	Veterinary Products for Aquaculture, continued	45 min	Dr. Larry Hammell, Atlantic Veterinary College
10:45-11:45	Antimicrobials and Parasiticides	60 min	TBD
11:45-12:30	Proposal of future technical guidelines	45 min	TBD
12:30-13:00	Approval of future Seminar host countries	30 min	Dr. Enrique Argento CAMEVET Secretary
13:00-14:00	Lunch		
14:00-15:00	Conclusions and recommendations. Revision and approval of the final report	60 min	Dr. Enrique Argento CAMEVET Secretary





15:00-15:30	Financial report.	30 min	Dr. Enrique Argento CAMEVET Secretary
15:30-16:00	Closing of the Seminar	30 min	Dr. Enrique Argento
			CAMEVET Secretary

## Other activities Saturday August 30 FDA Workshop