



XXIX Seminar on Harmonization of Registration and Control of Veterinary Medicines American Committee for Veterinary Medicines (CAMEVET)

Lima, Peru October 14-17, 2024 AGENDA

Monday, October 14, 2024			
	Theme		
12:00-18:00	Registration of participants		
14:00-16:00	Plenary session of the official sector	120 min	Participants official sector
14:00-16:00	Plenary session of the veterinary industry sector	120 min	Participants veterinary industry sector

Tuesday, October 15, 2024			
Time	Theme	Duración	Disertante
9:00-9:15	Inaugural Session - Opening Speeches of the Seminar - Peru Authorities: Vilma Aurora Gutarra García - Head of the National Agricultural Health Service - OMSA Authorities: Catya Martinez – WOAH Subregional Representative for Central America - CAMEVET Authorities: Maria Esther Pasco - Executive Board President	15 min	TBC
9:15-9:20	Assumption of the CAMEVET Presidency	5 min	TBC
9:20-9:50	Status of implementation of harmonized documents	30 min	Ana M. Sgammini Administrative Secretariat CAMEVET
9:50-10:00	Summary of working groups	10 min	Ana M. Sgammini Administrative Secretariat CAMEVET
	SESSION: Working Groups		
	Working document in Step IV		
10:00-10:15	Guide for the classification and inspection of veterinary products without therapeutic indication Progress on the document, present and future work	15 min	Henrique Uchio Tada ALANAC - Brazil Working group coordinator
10:15-10:45	Labeling of Veterinary Products Progress on the document, present and future work	30 min	Tatiana Leal Focal Point Veterinary Products - Costa Rica
10:45 - 11:15	Coffee Break		
	Working document in Step II		
11:15-11:35	Good practices for the use of veterinary products Document progress, present and future	20 min	Working group
11:35-11:55	Biosupplies Document progress, present and future	20 min	Focal Point Veterinary Products – Argentina
11:55-12:15	Registration of medication containing Cannabis Document progress, present and future	20 min	Carlos Leonardo Garcia Hewitt APROVET – Colombia
11:45-12:05	Efficacy testing for registration of internal and external parasiticides for small animals Document progress, present and future	20 min	Focal Point Veterinary Products – Argentina
12:05-12:25	Update of models of free sale certificate and exclusive export authorization Document progress, present and future		Brunna Martins SINDAN – Brazil
12:25-13:55	Lunch		
13:55-14:15	Complementary Studies to the Stability guide Document progress, present and future	20 min	Andrea Fraga CAPROVE - Argentina
14:15-14:35	Guidance for Establishing Criteria for the Application for Residue Depletion Testing in the for the Registration and Renewal of Certificates of Veterinary Medicinal Products with Known Active Ingredients in non-innovative formulations.	20 min	Focal Point Veterinary Products – Argentina





14:35-14:55	Good Manufacturing Practices – Guidance on the Manufacture of Veterinary Products Document progress, present and future	20 min	Berta Chelle Focal Point Veterinary Products – Uruguay	
14:55-15:15	Guide to establishing criteria for the use of computational models as alternative methods for determining the efficacy of veterinary antimicrobials Document progress, present and future	20 min	Dr. Leonardo Viana de Almeida Official Brazil	
15:15-15:35	Coffee Break			
Working document in Step III				
15:35-15:55	Efficacy Tests for the registration of internal antiparasitics for ruminants and swine Document progress, present and future	20 min	Patricia Millares CAPROVE – Argentina	
Working document in Step I				
15:55-16:15	Guide to registration of fixed combinations Document progress, present and future	20 min	Focal Point Veterinary Products – El Salvador	
16:15-16:35	Antiparasitic resistance Document progress, present and future	20 min	Rocío Reyes INFARVET México	
16:35-16:55	Kit for residue detection in edible tissues Document progress, present and future	20 min	Carlos Rufrano CLAMEVET Argentina	
16:55-17:15	Proposal of new topics and formation of Working Groups	20 min	Ana M. Sgammini Administrative Secretariat CAMEVET	

Wednesday, October 16, 2024			
Time	Theme	Duration	Speaker
	Session Registration		
09:00-11:00	Update on the registration process: Country experiences (90 min) Comments and discussion (10 min)	100 min	TBC
11:00-11:30	Coffee Break		
11:30-12:00	Implementation of the veterinary pharmacovigilance system in Mexico.	30 min	INFARVET Mexico
12:00-12:30	Computerized traceability system for veterinary products	30 min	Maria Elena González Focal Point Veterinary Products Mexico
12:30-13:00	Registro de productos veterinarios con Cannabis en Uruguay Experiencia con la legislación y registro	30 min	Isabel Alonso Uruguay
13:00-13:30	Coffee Break		
13:30-13:50	Conclusions of the Official Sector Plenary Meeting	20 min	Miembros de la Mesa Ejecutiva
13:50-14:10	Conclusions of the Veterinary Industry Plenary Meeting	20 min	Miembros de la Mesa Ejecutiva
14:10-16:10	Resolution of conflicts requiring open discussion between the Official and Industry Sectors. – Round Table	100 min	Coordinación Mesa Ejecutiva
	20:00 Dinner		

Thursday October 17, 2024			
Time	Theme	Duration	Speakers
	Antimicrobial Resistance Session	<u> </u>	
09:00-09:30	WOAH Annual Report on Antimicrobial Agents Intended for Use in Animals -Virtual-	30 min	Delfy Gochez Antimicrobial Resistance and Veterinary Products Department - WOAH
09:30-10:00	CVP Ad Hoc Group - Antimicrobial Resistance	30 min	Carolina Marambio Focal Point Veterinary Products Chile
10:00-10:45	Substandard or counterfeit products -Virtual-	45 min	Andrés García Campos Programme manager for the Antimicrobial Resistance and Veterinary Products Department - WOAH





10:45-11:45	Country experience - Mexico 30'	60 min	Maria Elena González Aida Rojas
	- Colombia 30'		Focals Points Veterinary Products
11:45-12:15	Coffee Break	•	
12:15-12:45	Results of the waste monitoring program in Argentina	30 min	Carlos Rufrano CLAMEVET Argentina
12:45-13:15	Application of Pharmacometrics in Veterinary Medicine	30 min	Gonzalo Suarez Chair of Pharmacology of the Veterinary Faculty - Uruguay
13:15-13:35	Presentation and approval of the CAMEVET Strategic Plan for the period 2025-2029	20 min	CAMEVET Executive Board
13:35-14:05	Presentation by the Veterinary Industry Association of Peru (ASINVEP)	30 min	TBC
14:05-14:35	Coffee Break		
14:35-14:55	Election of new members of the Executive Board	15 min	Ana M. Sgammini Administrative secretariat CAMEVET
14:55-15:20	CAMEVET Financial report Expenditure budget Financial Statement. Reading of the annual balance	15 min	Ana M. Sgammini Administrative secretariat CAMEVET
15:20-15:30	Approval of future Seminar hosting countries	10 min	
Closing of the Seminar			