



Programme

XXII Seminar on Harmonization of Registration and Control of Veterinary Medicines
Americas Committee of Veterinary Medicines (CAMEVET)
Mexico, Riviera Maya, Quintana Roo
October 10-14, 2016

<u>Day 1</u> : Monday, October 10, 2016			
Time	Theme	Duration	Speaker
14:00-18:00	Registration of participants		
15:,00-16:30	Meeting Ejective Board		
16:30-18:00	Plenary Session for the Veterinary Industry	90 min	Participants
17:00-18:00	Plenary Session of the Official Sector	60 min	Participants

<u>Day 2:</u> Tuesday. October 11, 2016				
Time	Theme	Duration	Speaker	
08:00-09:00	Registration of participants			
09:00-10:00	Opening Session - Opening Speeches Private Industry Representative Official Representative of Mexico OIE Representative	60 min		
10:00-10:15	Assumption of the Presidency and Vice- Presidency CAMEVET	15 min		
10:15-10:45	Coffee Break	•		
	MEVET relations of CAMEVET harmonized documents			
10:45-11:30	Procedures for the participation of CAMEVET in the proposals for creation and modification of OIE Standards Current standards under revision.	45 min	Dr Martín Minassian- OIE Regional Representation for the Americas	
11:30-12:00	State of implementation of CAMEVET harmonized documents in Member countries	30 min	Dr. Enrique Argento CAMEVET Secretary	
12:00-12:45	CAMEVET Participation in the OIE- VICH Outreach Forum - Application of VICH guidelines in the region- Participation in technical groups	45 min	Dr. Enrique Argento CAMEVET Secretary Dr Rick Clayton Technical Director IFAH-Europe and HealthforAnimals	
12:45-14:15	Lunch			
14:15-14:45	Conclusions of the Plenary Meeting Official Sector	30 min	TBD	
14:45-15:15	Conclusions of the Veterinary Industry Plenary Meeting	30 min	TBD	
15:15-16:00	Presentation Training Courses - Presentation of content, format and platform	45 min	Dr. Liliana Revolledo Consultant	
16:00-16:30	Coffee Break			
16:30-17:00	Presentation 2015-2020 CAMEVET Strategic Plan	30 min	Dr. Federico Luna Focal Point ARGENTINA	
17:00-18	Meeting Working Group	30 min.	Dr Carlos Rufrano CLAMEVET ARGENTINA	

19:00	Welcome Cocktail





	<u>Day 3</u> : Wednesday, October 12, 2016		
Time	Theme	Duration	Speaker
Sesión I – Docu	umentos de Trabajo		
09:00 - 09:30	Registration for homeopathic veterinary products Presentation of comments on the working paper	30 min	Dr Laura Lorenzetti Jorge SINDAN BRAZIL
09:30-10:00	Bioequivalence Guideline Presentation of comments on the working paper	30 min.	Dr Carlos Francia CAPROVE ARGENTINA
10:00–10:30	Coffee Break		
10:30-11:00	Instruction guides for completing the harmonized CAMEVET forms for pharmaceutical and biological products Presentation of comments on the working paper	30 min	Dr Federico Luna Focal Point ARGENTINA
11:00-11:30	Labeling of Veterinary Products Presentation of comments on the working paper	30 min	Dr Niels Scherling CAPROVE ARGENTINA
11:30-12:00	Policy for Generic Drugs - Criteria for applying registration definitions for innovative, generic, similar and new product. Presentation of comments on the working paper	30 min	Dr Ofelia Flores Focal Point MEXICO
12:00-12:30	Guidance for Test Kits for the Diagnosis of Diseases Presentation of comments on the working paper	30 min	Dr Byron Rippke Focal Point UNITED STATE OF AMERICA
13:00-14:00	Lunch		
14:00-14:30	Pharmacovigilance System	30 min	Dr Camilo Giraldo ELANCO COLOMBIA
14:30-15:00	Guideline for the implementation of Pharmacovigilance System Presentation of comments on the working paper	30 min	Dr Gabriel Ardiles Andia ANVET CHILE
15:00-15:30	Resistance to Antiparasitics: Presentation of comments on the working paper	30 min	Dr. Berta Chelle Focal Point URUGUAY
15:30-16:00	Criteria for the authorization of Mixed Plants Presentation of comments on the working paper	30 min	Dr Carlos Rufrano CLAMEVET ARGENTINA
16:00-16:30	Coffee Break		•
16:30-17:00	Guideline for potency testing in vaccines containing BVDV	30 min	Dr Viviana Parreño Fundacion PROSAI
17:00-17:30	Veterinary Products for Aquaculture Presentation of comments on the working paper	30 min	Dr Glen Gifford Focal Point CANADA





OIE Workshop on Antimicrobial Resistance: Thursday, October 13, 2016			
Time	Theme	Duration	Speaker
09:00-13:00	TBD	4 hs	
13:00-14:00	Lunch		
14:00-18:00	TBD	4 hs	

19:00	CAMEVET closing dinner
-------	------------------------

<u>Day 4</u> : Friday, October 14, 2016			
Time	Theme	Duration	Speaker
09:30-10:00	Proposal of future technical guidelines	30 min	Dr Enrique Argento, CAMEVET Secretary
10:00-10:30	Executive Board election authorities	30 min	
10:30-11:00	Coffee Break	<u> </u>	
11:00-11:30	Approval of future Seminar host countries	30 min	Dr Enrique Argento CAMEVET Secretary
11:30-12:00	CAMEVET Financial report Assessment of possible new sources of funding. Expenditure budget Financial Statement. Reading of the annual balance	30 min	Dr Martin Minassian OIE Regional Representation for the Americas
12:00-14:00	Lunch		
14:00-16:00	Conclusions and recommendations. Revision and approval of the final report	120 min	Dr Enrique Argento CAMEVET Secretary
Closing of the Seminar			