



Programme

XXI Seminar on Harmonization of Registration and Control of Veterinary Medicines
Americas Committee of Veterinary Medicines (CAMEVET)

La Antigua Guatemala, Guatemala, November 9-13, 2015

<u>Day 1</u> : Monday, November 9, 2015			
Time	Theme	Duration	Speaker
14:00-18:00	Registration of participants		
17:00-18:00	Plenary Session for the Veterinary Industry	60 min	Participants
18:00-19:00	Plenary Session of the Official Sector	60 min	Participants

<u>Day 2:</u> Tuesday. November 10, 2015				
Time	Theme	Duration	Speaker	
08:00-09:00	Registration of participants			
09:00-10:00	Opening Session - Opening Speeches Private Industry Representative Official Representative of Guatemala OIE Representative	60 min	Mr Leonel Rodas, FIVETCA (TBC) Dr Montserrat Arroyo Kuribreña	
10:00-10:15	Assumption of the Presidency and Vice- Presidency CAMEVET	15 min		
10:15-10:45	Coffee Break	1		
	MEVET relations n of CAMEVET harmonized documents			
10:45-11:30	Procedures for the participation of CAMEVET in the proposals for creation and modification of OIE Standards Current standards under revision.	45 min	Dr Martín Minassian- OIE Regional Representation for the Americas	
11:30-12:00	State of implementation of CAMEVET harmonized documents in Member countries	30 min	Dr. Enrique Argento CAMEVET Secretary	
12:00-13:00	CAMEVET Participation in the OIE- VICH Outreach Forum - Application of VICH guidelines in the region- Participation in technical groups Conclusions of the 4th Global Animal health Conference	60 min	Dr. Enrique Argento CAMEVET Secretary Dr. Carlos Francia , CAPROVE	
13:00-14:30	Lunch			
14:30-15:00	Conclusions of the Plenary Meeting Official Sector	30 min	TBD	
15:00-15:30	Conclusions of the Veterinary Industry Plenary Meeting	30 min	TBD	
15:30-16:30	Priorities of CAMEVET – Antimicrobial Resistance	60 min	Dr Martin Minassian Dr. Federico Luna Dra. Carole Carlson- Canada	
16:30-17:00	Coffee Break			
17:00-17:30	Registration for homeopathic veterinary products Presentation of comments on the working paper (Step IV)	30 min	Dr Laura Lorenzetti Jorge SINDAN	
17:30-18:00	Guideline for the registration of nutraceutical veterinary products/ dietary supplements Presentation of comments on the working paper (Step IV)	30 min.	Dr Carlos Rufrano CLAMEVET	

19:00	Welcome Cocktail





Day 3: Wednesday, November 11, 2015			
Time	Theme	Duration	Speaker
Sesión I – Docu	ımentos de Trabajo		
09:00 - 09:30	Guideline for potency tests in vaccines containing inactivated Bovine Parainfluenza 3 (PI-3) virus - guinea pig model Presentation of comments on the working paper (Step IV)	30 min.	Dr Viviana Parreño PROSAIA
09:30-10:00	Guide of Good Practices of Warehousing, Transport and Distribution of Products for Veterinary Us Presentation of comments on the working paper (Step IV)	30 min.	Dr Carlos Rufrano CLAMEVET
10:00–10:30	Coffee Break		
10:30-11:00	Veterinary Products for Aquaculture Presentation of comments on the working paper (Step III)	30 min	Dr Glen Gifford Focal Point Canada
11:00–11:30	Safety of bovine vaccines. Guideline for studies with inactivated vaccines Presentation of comments on the working paper (Step IV)	30 min.	Dr Maria Marta Vena - Argentina - PROSAIA
11:30-12:00	Guideline for potency testing in vaccines containing inactivated bovine rotavirus Presentation of comments on the working paper (Step IV)	30 min	Dr Viviana Parreño Fundación PROSAIA
12:00-12:30	Growth Promoters Presentation of comments on the working paper (Step III)	30 min	Dr Laura Lorenzetti Jorge SINDAN
12:30 - 13:00	Bioequivalence Guideline Presentation of comments on the working paper (Step III)	30 min	Dr Carlos Francia CAPROVE
13:00-14:00	Lunch		
14:00-14:30	Instruction guides for completing the harmonized CAMEVET forms for pharmaceutical and biological products Presentation of comments on the working paper (Step III)	30 min	Dr Federico Luna Focal Point Argentina
14:30-15:30	Labeling of Veterinary Products Presentation of comments on the working paper (Step III)	60 min	Dr Niels Scherling CAPROVE
15:30-16:00	Policy for Generic Drugs - Criteria for applying registration definitions for innovative, generic, similar and new product. Presentation of comments on the working paper (Step III)	30 min	Dr Ofelia Flores Focal Point Mexico
16:00-16:30	Round Table and discussion: Present and Future of CAMEVET • Advances in the Training Courses project	30 min	Dra. Montserrat Arroyo Kuribreña
16:30-17:00	Coffee Break	<u> </u>	
17:00-18:00	Round Table and discussion: Present and Future of CAMEVET (cont.) • 2015-2020 CAMEVET Strategic Plan	60 min	Representatives of the official and private sectors

OIE Workshop on Antimicrobial Resistance: Thursday, November 12, 2015			
Time	Theme	Duration	Speaker
09:00-13:00	Exclusive section for the National Focal Points.	4 hs	
13:00-14:00	Lunch		
14:00-18:00	Workshop open to all participants in the CAMEVET Seminar. No registration required.	4 hs	

19:00	CAMEVET closing dinner
-------	------------------------





Day 4: Friday, November 13, 2015			
Time	Theme	Duration	Speaker
09:00-09:15	GS1 - Importance of standardization of coding systems and their implications for the industry of veterinary products	15 min	Ing Roxana Saravia Traceability Leader GS1 Argentina
09:15-09:30	Piracy and falsification of veterinary products.	15 min	Dr Javier Carracedo ALANAC
09:30-10:00	Guideline for the regulatory approval of diagnostic kits. Presentation of the rationale for the working Document	30 min	Dr Byron Rippke Focal Point - United States of America
10:00-10:30	Coffee Break		
10:30-11:00	Proposal of future technical guidelines	30 min	Dr Enrique Argento, CAMEVET Secretary
11:00-11:30	Approval of future Seminar host countries	30 min	Dr Enrique Argento CAMEVET Secretary
11:30-12:00	CAMEVET Financial report Assessment of possible new sources of funding. Expenditure budget Financial Statement. Reading of the annual balance	30 min	Dr Martin Minassian Dr Montserrat Arroyo Kuribreña
12:00-14:00	Lunch	1	
14:00-16:00	Conclusions and recommendations. Revision and approval of the final report	120 min	Dr Enrique Argento CAMEVET Secretary
Closing of the Seminar			